top of page

Cultura Organizațiilor din România

Empowered by

Datorită sau în ciuda? Adevărat sau fals? Mit sau realitate? Ușor sau greu?

Prezentarea rezultatelor Cercetării Naționale - Cultură de organizație și Leadership 2021 - 2022
Circumplex colorat light 1.png
AdobeStock_505313191-Recovered copy-min.jpg
AdobeStock_63215708 copy-min.jpg
Date: OAMENI
Analiză: MENTALITĂȚI
Rezultate: PERFORMANȚĂ
14 octombrie
Radisson Blu, București

Argument

În perioada Octombrie 2021 - Aprilie 2022 am derulat o amplă cercetare națională pe tema culturii de organizație și a leadership-ului. Au fost implicate 137 de companii cu tot cu liderii lor. Peste 2.000 de respondenți individuali au răspuns despre cultura organizației lor, despre liderii lor, despre aspirațiile pe care le au de la locul în care muncesc.

Conferința din 14 octombrie va pune în prim plan impactul pe care îl are preocuparea pentru cultura de organizație. De asemenea, vom aduce în prim plan ce s-a schimbat și ce a rămas constant, comparativ cu datele pe care le avem de la cercetările anterioare, din 2009 și 2010.
De unde am plecat, încotro mergem, ce s-a schimbat și ce este constant? Cum ne ajută preocuparea pentru cultura de organizație, indiferent de rolul pe care îl avem: ca lideri, ca oameni de resurse umane, ca salariați sau clienți.
306733269_1115038846107324_2748779783151494748_n.jpg

Agenda și speakeri

Conferința de anul acesta este, așa cum am spus, petrecerea noastră de majorat. Este a 11-a
conferință pe care o organizăm în cei 18 ani de când Human Synergistics există în România.

Am fost atenți la toate temele momentului, așa facem și de această dată. În anii 2004 - 2006
vorbeam despre impactul culturii de organizație în strategie și preocuparea oamenilor de resurse
umane era aceea de a se poziționa ca parteneri strategici în companiile lor, în 2007 și 2008 a fost pe
val preocuparea pentru managementul performanței și păstrarea talentelor, în 2009 -2010 am vorbit
despre criza economică și am luat idei de acțiune din prima cercetare a culturii de organizație
realizată de noi în România. În 2011 ne-am uitat către lideri și, tot în urma unei cercetări de
anvergură națională pe care am realizat-o, am poziționat și introdus în vocabularul organizațiilor
conceptul de impact pentru cei care conduc oameni și organizații. A urmat apoi preocuparea pentru
generația Z, pe care am abordat-o și noi în conferința din 2019.

A venit apoi pandemia, perioadă care ne-a întors la introspecție.

După această perioadă am profitat de ocazie și am organizat cea mai complexă și amplă cercetare
națională a culturii de organizație, simultan cu cercetarea asupra impactului liderilor, dar și a
aspirațiilor pe care le au oamenii de la organizațiile în care lucrează.

În jurul rezultatelor și mesajelor pe care le avem de comunicat în urma cercetării naționale Cultură
Organizațională și Leadership, lansată în octombrie 2021 și încheiată la începutul acestui an, am adus
la un loc oameni care cred în temele leadership și cultură. Puteți descoperi mai jos invitații care ne vor fi alături și ne vor împărtăși din experiența lor.
Screenshot 2022-10-11 at 22.09.37.png
Screenshot 2022-10-05 at 09.54.32.png
Iuliana-Stan.jpeg
Iuliana Stan conduce Human Synergistics România și de 18 ani promovează activ domeniul culturii de organizație, atât în mediul privat, cât și în sfera instituțiilor publice.
Tiberiu Moisă (Tibi) este un bancher cu istoric de implicare în proiecte care au potențialul să schimbe comunități sociale sau economice. În ultimii douăzeci de ani a participat nemijlocit în povestea de business a Băncii Transilvania, având responsabilități de top management. Pentru Tibi, capitalismul are nevoie de conștiintă socială, și atunci este firesc ca bankingul să fie despre oameni și comunități.
Tibi are o diplomă de studii postuniversitare de la Sheffield University (UK) și un master în business de la INDE (ASE & CNAM Franța). A absolvit ASE București în 1998.
ro-madalinaracovitan.jpg
Mădălina Racovițan este Head of People Services la KPMG, unde coordonează proiecte de transformare organizațională, și a funcției de HR pentru clienți. Lucrează la KPMG de peste 20 de ani și a interacționat cu clienți de toate felurile, cu culturi bune sau mai puțin bune. Iar asta se vede în modul în care oamenii din aceste organizații reacționează în situații stresante, dar și în cum abordează  un anumit proiect, o provocare sau chiar dezvoltarea lor profesională, ca indivizi.
Simona Comșa conduce cel mai de anvergură proiect de transformare culturală care se desfășoară în acest moment într-o instituție publică din România: Curtea de Conturi a României, instituție fundamentală a statului. În acest demers este folosită metodologia Human Synergistics pentru managementul culturii de organizație. Proiectul de transformare a culturii de organizație la nivelul Curții de Conturi a României are ca miză schimbarea mentalității personalului, de la controlori la auditori. Ce a mers și ce nu a mers în acest demers? Ce este diferit la un an de la debutul proiectului față de așteptările inițiale? Simona Comșa este Consilier al Președintelui, Curtea de Conturi a României.
image001.jpg
Adrian_Florea.jpg
Adrian Florea și Marius Decuseară-Brandenburg, consultanți seniori și parteneri în Trend Consult.
Adi și Marius lucrează cu subiectul "cultură" de mai bine de 10 ani, și au an de an intervenții de transformare culturală pe care le coodonează. Sunt pasionați de leadership, de cultură și de sens.
Vor fi moderatorii panelurilor din cadrul conferinței.
0360-min.JPG
Violeta Ciurel  este doctor în economie și are o vastă experiență ca lider de organizație. Pasionată de domeniul asigurărilor și autoarea celui mai complex manual de asigurări existent pe piață, a condus cu mare succes în ultimii 25 de ani companii de asigurări din România și Portugalia și a avut pozitii de conducere și coordonare a unor entități și proiecte de mare amplitudine și complexitate din Europa, Asia și America Latină. A îndeplinit roluri globale și regionale, lucrând în Olanda, Portugalia, Franța și Spania. Este alături de noi ca să ne spună ce e diferit de la o țară la alta din perspectiva culturii și ce rămâne constant în actul de conducere a oamenilor. Ce este mit și ce este realitate atunci când avem de lucrat la cultura de organizație? Violeta Ciurel este profesor ASEBUSS, consultant și coach.
Ciurel.jpg
ddbe6c81-6419-4436-88ff-da02214aa235_edited.jpg
Laurențiu Trocan e la conducerea RASIROM de aproape 6 ani, unde a venit cu o experiență îndelungată în companii românești sau multinaționale din telecomunicații, sănătate și IT.
La RASIROM s-a implicat personal în implementarea unui proiect de schimbare culturală, alături de membrii board-ului, pentru a susține orientarea organizației într-o zonă constructivă.
Florin Grama, Director Euromaster Business Services, are un interes crescut pentru cultura de organizație, pe care l-a adus în mai multe companii de-a lungul timpului. Cu o carieră de peste 20 de ani în IT, Customer și Business Services, Florin a contribuit atât la îmbunătățirea performanțelor organizațiilor, cât și la schimbări culturale care au crescut moralul angajaților, satisfacția clienților și
au adus optimizări financiare.
DSC_7703-min.jpg
Adrian1_v2-min.jpg
Adrian Postelnicu este de un an și jumătate Managing Director al METRO.digital România, care împreună cu METRO.digital Germania reprezintă divizia IT a grupului METRO. Cele două companii furnizează produse digitale și servicii către întregul grup METRO. Cu o experiență consistentă în domeniul tehnologiei, atât în cadrul grupului, cât și în alte organizații din domeniile financiar sau al serviciilor, Adrian conduce o organizație obișnuită cu schimbările, într-o piață în permanentă evoluție. El este pasionat de subiectul cultură și leadership și tocmai a demarat un proiect global care vizează cultura organizațională METRO.
Adrian Stanciu este unul dintre primii consultanți care a vorbit despre temele cultură de organizație și leadership în România. Organizațiile, spune Adi, influențează comportamentul oamenilor. Dacă vrei să schimbi comportamentul, trebuie să umbli la sistem. Iar cele care au, în opinia lui, șanse mai mari de reușită în această lume în viteză sunt cele care renunță la mecanismele de control, în favoarea unei arhitecturi de colaborare, în care oamenii au mai
multă libertate și decizie.
Adi Stanciu 2021.jpg

Bilete

950 RON + TVA

Discount-uri speciale prin partenerii noștri
Un eveniment
Logo Human Synergistics white web.png
Parteneri
Trend.png
KPMG.png
bottom of page